Att bli av med ohyra, insekter och råttor

Småkryp, insekter eller råttor är en mardröm att få in i sitt hem. De inte bara förstör de kan sprida sjukdomar och ge allergiska reaktioner. Lyckligtvis finns det beprövade metoder för att förebygga, motverka och behandla angrepp.

Steg ett, håll dem borta

Det allra bästa är att aldrig få in skadedjuret från början. Några grundläggande tips för att avskräcka ohyra av alla slag är bland annat

  • att städa och hålla undan matrester,
  • försegla torrvaror i påsar, glas- eller plastbehållare
  • och se över hur din mat är förvarad.
  • Ta ut soporna ofta och placera soptunnorna långt från ytterdö
  • Tänk på att regelbundet återvinna gamla tidningar, kartonger, och lå Insekter och gnagare älskar att gräva i dessa varma och mysiga material.

gde_obitaut_tarakany

Kackerlackor dras till fuktiga platser. Töm vasken på vatten och torka pölar eller spill samt fixa läckande rör och handfat som bildar vattensamlingar. Det är även bra att täta springor och andra hål som råttor och möss kan ta sig in genom.

 

Några av de vanligaste skadedjuren i våra hem är råttor, mott och malfjärilar, löss, loppor, myror, kackerlackor, och getingar.

 

Steg två, att bekämpa ohyran

Även om det ofta är det mest effektiva mot skadedjur så är myggmedel, sprayer och gifter ibland livsfarliga. Exponering för bekämpningsmedel kan irritera huden, ögonen och andningsorganen, störa hormoner, och även orsaka cancer.

 

Tur att det finns alternativa sätt att  få bort ohyran i ett hem. Från eteriska oljor till icke-giftiga rengöringsmedel och såpvatten. Men ibland måste du ta till mer avancerade metoder och även kontakta professionella sanerare.

 

Tänk på att vissa insekter, som spindlar och getingar, håller borta annan ohyra. Så tänk till om det är nödvändigt att avlägsna dem. Getingar är även viktiga för ekosystemet, så undvik att ta bort dem om de inte är ett direkt hot mot någon. Enklast är att helt enkelt ta bort getingboet eller dränka det med såpvatten. Du kan också hänga upp ett falskt getingbo som skrämmer getingarna.

1399465935_kak-vyvesti-krysu-iz-doma

Råttor

Att bekämpa råttor och möss är något som de flesta människor klarar av själva. Det finns olika sorters råttfällor, musfällor, avvisare/skrämmare, och andra produkter. Du kan även använda mus- och råttgift utomhus.

 

Kackerlackor

Har du haft oturen att få in kackerlackor i hemmet är särskilda pulver och sprayer nästan alltid nödvändigt för bekämpning. Med en kombination av kackerlacksfällor, insektspulver och insektsspray kan man lösa ett problem på omkring tio veckor.

Så hur fungerar det?
1
Ingen skyldighet citat
2
Vi städar era lokaler till perfektion
3
Luta dig tillbaka och satte på kettlen
Bokning
?
Frysavfrostning
Inglasad balkong