Hur man väljer en väggmålning samt vart och hur man sätter upp den

Med en väggmålning kan du uttrycka dina intressen, smaker och kreativitet. Det finns många alternativ på storlekar, bilder, material och personlig touch, så att du kan göra din väggmålning på ditt eget önskade vis. Du kan ofta välja att använda ett eget foto eller konstverk för en helt anpassad väggmålning.

Det finns väggmålningar som målas direkt på väggen eller väggmålningar som är målade på stora dukar, som sedan fästs på väggen med tapetlim. Andra är gjorda som dekaler och stickers och vissa väggmålningar går att ta ner igen för dem som inte vill ha en permanent målning.

Hur väljer jag väggmålning?
Enklast är att beställa en förproducerad målning på canvas av någon av de många företagen. Det går att beställa direkt från internet.

_3
En väggmålning kan passa i alla rum och tjäna olika syften. Vill du ha en väggmålning med wow-effekt i hallen som är det första som gäster ser eller ha en mer formell i vardagsrummet. Du kan skapa fantasier och äventyr till barnens sovrum eller lekrum eller lägga en accentvägg med ett roligt mönster, istället för vanlig färg.

Du kan välja ett fotografi, använda någon design som har en målad look, eller välja abstrakt konst. Kom också ihåg att det går att anpassa väggmålningar för att passa runt dörrar eller fönster, lägga till bilder eller text, och ändra skalan på bilden.

Vilket material ska du välja?
Tänk på konsistens och glans – varje material har olika struktur och finish. Ska du använda ett foto kan det vara bra att tänka på klarhet men du kanske inte vill ha för mycket glans om det är en målad look. Materialet är oftast i vinyl eller papper i de väggmålningar du beställer.

IMG_0677
Så här sätter du upp väggmålningen
Läs hela installationsanvisningen för ditt material. Alla väggmålningar har olika sätt att sättas upp på. Rekommenderat är att två personer installerar väggmålningen tillsammans. Ordna de olika delarna av väggmålningen framför väggen där de ska installeras i rätt ordning. Se till att färg och mönster matchar i kanterna innan du klistrar upp väggmålningen.

•    Var noga med att börja med en slät och ren yta.
•    Ta bort krokar, armaturer, och plattor, fyll i sprickor och hål med spackling och slipa till ojämnheter.
•    Gör en riktlinje på väggen, använd lod.
•    Applicera limmet på varje panel alternativt på väggen.
•    Sätt upp panelerna
•    Trimma överskottskanter och avlägsna överskottslim.
•    Njut av din vackra vägg!

 

Så hur fungerar det?
1
Ingen skyldighet citat
2
Vi städar era lokaler till perfektion
3
Luta dig tillbaka och satte på kettlen
Bokning
?
Frysavfrostning
Inglasad balkong