Tel: 08-630 07 09

Mån - Fre: 8.00-16.00

Lör - Sön: 8.00-14.00

Boka nu

Att ha en inflyttningsfest

Du har flyttat in i ett nytt hem och du vill bjuda in folk för att fira det. En inflyttningsfest…

Att ha en inflyttningsfest | Flyttstädningistockholm

Du har flyttat in i ett nytt hem och du vill bjuda in folk för att fira det. En inflyttningsfest kan bli avslappnad, rolig och budgetvänlig bara man har en bra attityd och en realistisk plan.

Gör en gästlista

Du bör upprätta en gästlista först. Se till att du inkluderar de vänner, familj och medarbetare som du vill bjuda in i ditt nya hem, men tänk på att begränsa gästlistan till antalet gäster som lämpar sig för ditt utrymme i ditt hem. Om du har ett litet utrymme så kan du ha två-tre mindre fester snarare än en stor.

Välj ett datum

Det är bra att planera att ha inflyttningsfesten strax efter att du flyttat in, men inte för tidigt. Du bör ha tid att packa upp, få i ordning och städa större delen av ditt hem. Det är en bra tidsram att planera en fest två-tre veckor efter att du flyttat in, det ger dig oftast tillräckligt med tid för att förbereda och packa upp.

Skicka inbjudningar

Dina inbjudningar ska skickas minst två veckor i förväg, detta gäller för de flesta fester. Kortare varsel fungerar om festen är mer avslappnad och informell. Använd sociala medier eller välj att skicka elektronisk inbjudan. För en mer formell fest, överväg att skicka pappersinbjudningar. Var noga med att inkludera nya adressen, datum, starttid och sluttid på inbjudan. Begär OSA så att du kan planera för mat och dryck.

Planera mat för din fest – göra själv eller catering

De flesta inflyttningsfester har plockmat så att gästerna kan äta samtidigt när de minglar och ser ditt nya hem. Till exempel snittar, matiga spett, rullader, köttbullar, kex, ost, grönsaker och dip. Överväg att anlita cateringfirma om din budget tillåter.

När gästen kommer

Välkomna gästen med en drink. Mingla med alla. Spendera inte alltför mycket tid med någon speciell gäst, cirkulera runt och prata med alla. Se till att alla dina gäster lär känna varandra. Tänd ljus, spela trevlig musik och servera maten och drycken.

Tips:

  • Se till att dina gäster vet om de kan ta med en annan gäst.
  • Förvänta dig inte att få
  • Anteckna diskret vem som gav dig några presenter så att du kan skriva tackkort.
  • Överväg att ha en gästbok eller en kreativ affisch för gäster att skriva ett budskap på för att välkomna dig.
  • Det är trevligt att bjuda in dina grannar även om du inte känner dem ännu.
Önskar du prata med oss istället?
Lämna ditt telefon nummer så ringer vi upp.