Tel: 08-630 07 09

Mån - Fre: 8.00-16.00

Lör - Sön: 8.00-14.00

Boka nu

Hur man rengör en kaffemaskin

Så rengör du din kaffemaskin i 3 steg Här förklarar vi steg för steg hur du rengör din kaffemaskin på…

Hur man rengör en kaffemaskin - Flyttstädning Stockholm

Så rengör du din kaffemaskin i 3 steg

Här förklarar vi steg för steg hur du rengör din kaffemaskin på bästa och smidigaste sätt!

Steg 1: Se till att du gör rent alla delar

Varje del som man kan ta ut från kaffemaskinen måste göras rent. Det är enkelt att bara skölja av allt i ett svep, men för en noggrann rengöring ska du separat tvätta alla delar var för sig.

Man kan tvätta alla komponenter för hand om man föredrar det men oftast kan dem diskas i diskmaskin med andra köksföremål.

När det är klart kan du låta alla delar torka ordentligt.

Steg 2: Testa rengöra med vinäger!

Det vattnet du använder dagligen lämnar spår av kalcium inuti kaffemaskinen. Märker du att maskinen har börjat brygga kaffe långsammare än vanligt är det troligtvis ett lager kalcium som har samlat sig och låter inte kaffet droppa ner som vanligt.

Mixa en lagom mängd av vinäger och vatten. Häll sedan in blandningen i reservoaren där du häller in vattnet för att brygga kaffet. Efter tar du ett tomt kaffefilter och brygger halva blandningen. Ett exempel är att du häller i 4 glas i reservoaren och brygger endast 2.

När du har bryggt halva lösningen kan du stänga av maskinen och låta den verka i 30 minuter. Du brygger sedan resten av blandningen.

När du är färdig med punkterna ovan sätter du in ett nytt kaffefilter och fyller reservoaren med rent vatten. Brygg hela kannan med vatten och repetera processen ännu en gång om du behöver det.

Steg 3: Rengör kannan

En kaffekanna ska rengöras efter varje användning men om du vill att den ska vara lite extra lysande kan du fylla den med varmt vatten och lite ris. Låt den sedan verka i ett par minuter och lösa upp resterande smuts.

Skrubba med en tvättsvamp för att få bort fläckar och rengör med vatten.

Sådär- ja! Detta var de tre enkla steg för att göra din kaffemaskin så glansig och fräsch som möjligt!

Önskar du prata med oss istället?
Lämna ditt telefon nummer så ringer vi upp.